28 Mart 2017 Salı

Yurtta barış, Dünya'da barış (!)... fakat gel gör ki; karikatür camiasında kavgalar!


Uzun yıllardır "Barış" temalı çizgileriyle büyük büyük (!) eserler ortaya koyma uğraşı içinde olan bazı karikatürcülerin, kendi aralarında sürdürdükleri "kavga"nın trajikomik bir ironi halini alması bir yana, çizgileriyle savunur göründükleri "Barış" konusunda, gerçekte ne kadar samimiyetsiz olduklarını da ortaya koyuyor. Son yıllarda; özellikle Karikatürcüler Derneği üyesi küskün çizerlerin sayısında ciddi bir artış görülüyor.

Küskünlük aslında basit kalıyor. İnsanların birbirlerine darılmaları duygusal bir tepki. Ancak iş öyle boyutlara vardı ki; Küskün olmakla kalmayıp, sosyal medya üzerinden "belaltı" denebilecek derecede, karşılıklı hakarete varan demagojik kavgalar gözleniyor... Karikatürcü arkadaşlarımızın kişisel kavgalarını taşıdıkları internet ortamında ki takipçileri, kendilerini hiç ilgilendirmeyen karikatürcülerin bu özel sorunlarıni şaşkınlıkla izliyorlar.

FENAMİZAH olarak, tüm meslektaşlarımızı saygılı bir dil kullanmaya, dedikoduyu bırakıp, sorunlarını yüzyüze uygarca çözmeye çağırıyoruz. Ve elbette sorun yaşadığımız kişilerden önce kendimizle yüzleşerek... Aydın bir sanatçı olmanın, insan olmanın gereği budur.

"Barış"ın, yalnızca yarışmalardan para kazanmak için kullanılan göstermelik bir araç olmasından önce, yaşamsal bir amaç olması gerektiğine inanıyoruz çünkü...

Bu bağlamda, üyesi oldukları Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu'nun da birleştirici bir çözüm bulması ve barışçıl bir adım atması da fena olmaz hani!
(FENAMİZAH)

- - -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.