20 Kasım 2015 Cuma

Küba'ya davet edildiler ama ceplerinden harcadılar.. 6 kişi gittiler fakat 4'ü karikatürcüydü...

























Karikatürcüler Derneği ve Küba Karikatürcüler Derneği işbirliği ile 7-14 Kasım 2015 tarihleri arasında Küba'nın başkenti Havana'da gerçekleşen karikatür etkinliği ile ilgili bazı bilgilere ulaştık.

Etkinlik izlenimlerini bizlerle paylaşan Kübalı çizer dostlarımızdan edindiğimiz ve de  diğer istihbarati bilgilere göre, Karikatürcüler Derneği'nin Küba ziyaretinin perde arkası, dernek üyesi çizerlerce epey tartışılacak gibi.

• Dernek başkanı Metin PEKER yönetiminde, Erdoğan Başol, Metin Üstündağ ve Murat Özmenek'in ülkemiz karikatürünü temsilen katıldığı resmi organizasyona, karikatürcü olmayan (isimleri bizde saklı) ve Peker'in yakın arkadaşları olan iki kişinin daha eşlik ettiği öğrenildi. Peker'in karikatürle ilgisi olmayan arkadaşlarının, bu resmi ziyarette ne maksatla bulundukları merak konusu oldu... Diğer yanda; FENAMİZAH dergimize çizgileriyle katkıda bulunan Kübalı bir çizer dostumuz bize yazdığı mektupta, Havana'da 6 Türk karikatürcü olduğunu varsayarak 4 kişiyle tanışabildiklerini, diğer iki kişinin ise kim olduğunu merak ettiklerini belirtti.

Küba'dan gelen resmi davet olmasına rağmen, gezinin masraflarının Kübalılar tarafından karşılanmaması dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre; Küba'ya giden isimler arasında beklenen karikatürcü Kadir Doğruer uçak biletlerini üstlendi, fakat mazereti nedeniyle kendisi katılamadı.

• Karikatür etkinliğine katılan çizerlerimiz için Havana'da bir misafirhane ayarlanmıştı. Ancak, dernek başkanı Metin Peker, konaklama yerinin sağlıklı olmadığı gerekçesiyle, arkadaşlarıyla birlikte etkinlik süresince otelde kalmayı tercih ettiler. Konaklama masraflarını ise herkesin kendi karşıladığı şeklinde bir bilgi edinildi. Konaklama dışında tüm yeme-içme gibi ihtiyaci giderleri de çizerlerimiz karşıladı. Bu arada Peker'in bu davranışı, Kübalı çizerler tarafından üzüntüyle karşılandı.

Öte yandan; Geziye katılan ustamız Erdoğan Başol, kendisiyle yaptığımız görüşmede, Havana'da bulundukları süre içinde Kübalı çizer ARES ve Angel Boligan'ın eşi tarafından yemek için ağırlandıklarını söyledi. Başol, etkinliğin karikatür sanatı açısından çok başarılı geçtiğini, Türk Konsolosu ile Üniversite rektörünün açılışa katıldıkları sergiye kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığını söyledi.

Karikatürcüler Derneği'nin Küba etkinliği, ayrıntılı biçimde FENAMİZAH'ın Aralık sayısında yer alacaktır... (FENAMİZAH)

- - -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.