5 Mayıs 2015 Salı

Karikatürcüler Derneği Temsilcilikleri'nde iyileştirmeler yapıldı mı ? Balık hafızamızı bir yoklayalım !





























Karikatürcüler Derneği yönetimine getirilen eleştirilerden biri de temsilcilikler konusu olmuştur. Dernek merkezinin İstanbul'da olmasına karşın, Ankara'da ikamet etmesi nedeniyle, derneği Ankara bürosundan yöneten Metin Peker'in, hem dernek başkanı sıfatı hem de Ankara temsilciliği makamı yürütmesi zaman zaman karikatürcüler arasında sorgulanmaktadır. Derneğin diğer bazı illerdeki temsilciliklerinin kağıt üzerinde kalmasına karşılık, temsilcilik adı altında anılan Ankara'da ki görkemli büronun dernek başkanınca dernek merkezi gibi kullanılmasının, her türlü keyfi olanağa sahip olmasının yoğun eleştirilere maruz kaldığı günlerde Peker, dernek temsilcilerini Ankara'da iki gün boyunca ağırlamıştı.

Bir yıl önce; Ankara'da "Adalet" konulu sergi açılışı bahanesiyle başkente davet ettiği temsilcilerle, her zamanki gibi bir göstermelik toplantı yapmış ve dernek sitesinden o tarihlerde duyurduğu haberde yer verilen ifadeyle "Toplantılarda temsilciliklerin istekleri ve önümüzdeki günlerde yapacakları etkinlikler tartışılarak karara bağlandı." denmişti...

HABERİ HATIRLAMAK İÇİN TIKLAYINI:
> http://karikaturculerdernegi.com/2014/04/karikaturculer-dernegi-temsilcilikleri-toplantisi/

Aradan geçen  "Genel Kurul"un da gerçekleştiği bunca zaman zarfında, açıklanan toplantı kararlarının ne kadarının gerçekleştiği konusunda, dernek üyeleri henüz her hangi bir şekilde bilgilendirilmemiştir.

Bu konuda bazı karikatürcüler; temsilciliklerin iyileştirilmesi hakkında somut bir gelişme olsaydı dernek yönetimi şimdiye kadar bunu gündeme getirmiş olurlardı, biçiminde yorumluyorlar. Anlaşılan odur ki; Metin Peker'in alışıla gelmiş olan, eleştirileri göğüslemek adına göstermelik toplantılarından biri daha tarihe karışmış oldu...

Merak edilen bir diğer husus ise, bu toplantıya iştirak eden dernek temsilcilerinin, toplantıda kendi ifadeleriyle "karara bağlanan" yapılacak olanları, takip edip etmedikleridir. Sonuçta;  Yeme-içme-konaklama haricinde Ankara'dan geriye kalan bir sessizlik, bir umursamazlık olduğudur. Ya da toplumumuzun genetik balık hafızası gerçeği işlemektedir... (FENAMİZAH)

- - -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.