6 Mart 2015 Cuma

Meral Simer'den kişisel karikatür sergisi 7 Mart Cumartesi günü açılıyor.










































Türk karikatürünün ilk kadın çizerleri arasında yer alan ve karikatürümüzün ustalarından Tonguç Yaşar'ın atölyesinde ilk çizgi film çalışmalarını gerçekleştiren isim olarak karikatür tarihimize ismini yazdıran Meral Simer'den kişisel karikatür sergisi İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Merkezi'nde 7 Mart Cumartesi günü açılacak olan sergi 31 Mart tarihine kadar izlenebilecek... (FENAMİZAH)

MERAL SİMER KİMDİR?
1948 İstanbul doğumlu. Sultan Selim Kız Meslek Lisesi’ni bitirdi. 1969’da karikatür çizmeye başladı. İlk karikatürü 1970 yılında Akbaba dergisinde yayımlandı. Çeşitli gazete ve dergilerde karikatürleri yer aldı. Ulusal ve uluslararası sergi ve yarışmalara katıldı. 1971-1972 yıllarında Yugoslavya’nın Üsküp kentinde düzenlenen uluslararası karikatürü festivalinde ikincilik ödülü gümüş plaket aldı. 1976 yılında Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri Karikatür Yarışması’nda özel ödül kazandı. Çizgi film dalında çalıştı, 1972 yılında “Bahar Nasıl Tamam Oldu” adlı ilk kısa filmini yaptı. 1978 yılında “Avcı ile Kuş” adlı çizgi filmi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sinema başarı ödülü aldı. 

Meral Simer ilk kişisel sergisini 2013 yılında “Barış Kuşları” adıyla Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açtı.

- - -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.