18 Mart 2014 Salı

Kıbrıslı karikatürcü Hüseyin Çakmak, fenamizah'taki röportajında Türkiye ile ilişkilerinden söz etti...


























Kıbrıslı karikatürcü Hüseyin Çakmak, fenamizah e-dergi'de yer alan röportajında, Türkiye'deki karikatürcüler ile ilişkilerine kadar pek çok konuda görüşlerini paylaştı.

fenamizah e-dergi'nin özel KIBRIS TÜRK KARİKATÜRÜ DOSYASI için, bizimle işbirliğinde bulunan ve katkı sağlayan, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği kurucularından ve eski başkanı Hüseyin Çakmak röportajında Türkiye'deki Karikatürcüler Derneği ile ilişkilerinin 1986-1990 yıllarının ortalarına kadar gayet iyi olduğunu ancak daha sonra Metin Peker’in dernek başkanlığına gelmesiyle iletişimin koptuğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye Karikatürcüler Derneği yetkilileri, 1990’lı yıllarda, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile etkinliklerini ve mesleki işbirliğini dondurmuştur. Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'nin Türkiye Karikatürcüler Derneği veya Türk karikatürcüler ile herhangi bir sorunu yoktur. Bana göre sorun, Metin Peker’in kendisindedir. Türk Karikatürcüler Derneği’ni tüzük maddelerine göre değil, kendi kişisel görüş ve düşüncelerine göre yönetmektedir..."

Türkiye'de Karikatürcüler Derneği ile olmasa bile, Anadolu’nun birçok yerindeki karikatürcü örgütleri ile işbirliklerini sürdürdüklerini söyleyen Çakmak, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ni kurdukları yıllarda Türkiye'deki Karikatürcüler Derneği'nin o dönem yönetiminden gördükleri destek ve katkılardan da söz etti... (FENAMİZAH)

Hüseyin Çakmak ile gerçekleştirilen röportajın ayrıntılarını ve Kıbrıs Türk Karikatürü Dosyası'nın tamamını aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz... > > > http://www.fenamizah.com/images/EK-8/fenamizah_extra_kibris.pdf

- - -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.